Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar voertarwe 9 euro ton goedkoper is geworden, blijft melkpoeder gelijk en daalt weipoeder met 1 euro per 100 kg.

Nuka's

Weinig aanbod van kalveren zorgt er voor dat de prijzen van de nuka's verder stijgen. Deze week zijn alle categorieën met gemiddeld 5 euro per stuk omhoog gegaan. Samen met de goedkopere vleesprijzen en duurdere voer, komt het rendement in de kalfsvleessector wederom zwaar onder druk te staan.

Rosévleeskalveren

Evenals het blank kalfsvlees heeft ook het rosékalfsvlees last van de coronaperikelen. Het ontbreken van perspectief, maakt kopers kopschuw. Hierdoor stagneert de afzet terwijl het aanbod van slachtrijpe dieren doorgaat. Het opengaan van de horeca wordt erg pregnant voor het in de benen houden van de huidige prijs. Als dat niet gebeurt - waar het voorlopig naar uitziet - zullen de prijzen nog verder dalen.

Vleeskalf zwartbont

Voldoende aanbod en weinig vraag zitten de prijs van kalfsvlees dwars. Door de derde coronagolf in Europa heerst er onrust op de markten. Belangrijke afzetlanden (Duitsland en Frankrijk) verlengen de lockdowns waardoor het perspectief op extra afzet verandert in terughoudendheid. Prijzen zijn deze week met 5 cent per kg naar beneden gegaan en liggen nu rondom 4,30 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer