Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 2 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder noteert stabiel. Voertarwe is een fractie gedaald naar 204 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Over enkele weken worden de eerste Ierse kalveren verwacht. Het prijsniveau van de eerste Ieren ligt nog te hoog voor Nederland. Als het aanbod lopende het seizoen toeneemt, zal de prijs dalen, is de verwachting.

Rosévleeskalveren

Rosékalverhouders profiteren duidelijk van het volledig in bedrijf zijn van Family Beef, het voormalige Gosschalk dat nu behoort tot de Fuite Groep. De slachterij trekt leveranciers naar zich toe die eerst ook bij andere partijen lieten slachten. Om toch de slachthaken vol te krijgen wordt er door iedereen net wat steviger ingezet op de prijs. Jonge rosés leveren komende week tussen de 4,75 en 4,80 euro per kg op. Oud rosé blijft vooralsnog steken op 4,65 euro per kg, maar het onderliggende sentiment is ook daar niet slecht.

Vleeskalf zwartbont

Blanke kalveren zijn deze week op 6,00 euro blijven staan. De korte rondeduur helpt Nederlandse slachterijen om niet meteen prijsconcessies te hoeven doen als de vraag uit het buitenland net even wat minder is.

Wel krijgt de stoppersregeling duidelijk grip op de kalvermarkt. Het aantal bedrijven waar blankvleeskalveren opgezet kunnen worden neemt wekelijks af. Om toch aan de vraag van blank kalfsvlees te kunnen voldoen, hebben integraties de laatste maanden tientallen starterbedrijven omgezet naar blank.

Dit betekent dat het aanbod starters af zal nemen. Van de andere kant zijn er ook volop stoppers onder rosébedrijven en gelden er nog steeds exportbperkingen voor starters, waardoor de vraag naar starters ook duidelijk afneemt. Op de korte termijn tikt de lagere vraag het hardst door. Dat is ook te zien aan de prijs; starters zijn gemiddeld 2 euro goedkoper geworden en noteren tussen de 335 en 345 euro per stuk. 
 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer