Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar weipoeder daalt, gaat de notering van melkpoeder omhoog. De verhouding weipoeder/melkpoeder is op dit moment 1/3,5: een prijsverhouding die nog niet eerder is voorgekomen. Voertarwe is afgelopen week door gestegen naar 180 euro per ton.

Nuka's

De Nederlandse veemarkten waar nuka's verhandeld worden geven deze week geen notering af. Ze vinden de prijzen onvoldoende om een notering te kunnen geven. Toch zijn de prijzen deze week weer gekelderd, nu met 5 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés noteren komende week stabiel. Een goede afzet van de blanke kalveren houdt de prijs eenvoudig in de benen (3,52 - 3,58 euro per kg inclusief BTW). Anders is dat bij de oude rosés. Er is voldoende aanbod van dieren die van categorie jong zijn doorgeschoven naar oud en nu op de markt komen. Ook worden er meer slachtkoeien aangeboden. Slachterijen die incidenteel rosés slachten, hebben die categorie de komende week niet nodig. Andere slachterijen krijgen daardoor meer aanbod wat de prijs naar beneden duwt (3,38 - 3,42 euro per kg inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

Goede vraag vanuit Frankrijk, Italië en Duitsland laat de prijs van kalfsvlees verder stijgen. Ook voor komende week staan de signalen op groen. Wat meespeelt is dat er op kalverbedrijven een leegstand is van vier weken. Dit heeft weliswaar nog geen directe invloed op het aanbod, maar het signaal naar de markt is duidelijk: als er minder slachtrijpe kalveren gaan komen, gaat de prijs omhoog.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer