Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe stijgt met 2 euro per ton naar 222 euro. Weipoeder stijgt met 1 euro per 100 kg en melkpoeder blijft gelijk.

Nuka's

Op de markt voor jonge kalveren is er niets veranderd. 50+ nuka's komen op de kalverbedrijven voor prijzen rondom de 100 euro. 43-47 kg zit op prijzen rondom de 65-70 euro.

Rosévleeskalveren

Rosékalverhouders worden getrakteerd op een kerstcadeau. Na de prijsstijging van 15 cent voor kalveren die deze week geleverd zijn, komt er 20 cent bij voor de kalveren die komende week (week 53) geleverd worden. Het goede sentiment tekende zich al in het begin van deze week af. Inkopers stelden kalverhouders 3,40 euro in het vooruitzicht om verzekerd te zijn van kalveren vanwege het krappe aanbod. De gemiddelde uitbetaling zal liggen tussen de 3,35 en 3,40 voor de beste kalveren.
Ook oud rosé deelt mee in de feestvreugde. Prijzen stijgen flink door naar 3,10 euro per kg voor kalveren die volgende week geleverd worden. Door de plotselinge prijssprong is ook de neerwaartse trend van de starters tot stilstand gekomen. Prijzen van starters blijven gelijk op 240 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Ook deze week is er volop vraag naar kalfsvlees. Hierdoor gaat de prijs van blanke kalveren met een stuiver omhoog naar een gemiddelde prijs van 4,43 euro per kg. De leegstand is ongeveer drie tot vijf weken, alhoewel er ook kalverhouders zijn die slechts een week leegstaan. Door de goede verkopen van de laatste weken is de rondeduur teruggebracht naar 25 weken en gaat de markt schoon het jaar uit. De druk is hiermee van de ketel, waardoor er ruimte ontstaat om de voorraden in de vrieshuizen terug te brengen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer