Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Zowel weipoeder (+4) als melkpoeder (+5) zijn duurder geworden. Ondanks de aankondiging dat de wereldwijde tarwevoorraad lager uitvalt dan verwacht, is voertarwe deze week 2 euro per ton goedkoper geworden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld 10 euro per stuk goedkoper geworden. Ook hier speelt blauwtong een belangrijke rol. Als de starterbedrijven niet leegkomen vanwege het wegvallen van export, zijn er minder jonge kalveren nodig. Export van jonge kalveren is ook niet aan de orde waardoor er maar één uitweg is: lagere prijzen.

Rosévleeskalveren

Het aanbod jong rosé is ruim voldoende, maar dit volume gaat goed van de hand vanwege het positieve sentiment in de markt van kalfsvlees. Voor levering komende week wordt er door de meeste partijen 4,90 euro betaald voor deze categorie. Voor oud rosé is de markt minder rooskleurig. Slachterijen krijgen veel runderen aangeboden die deze week 5 tot 10 cent goedkoper zijn geworden. Dit heeft zijn effect op de prijs van de oude rosés. Voor levering komende week worden er over de hele linie prijzen betaald van 4,80 euro per kg (-5 ent ten opzichte van deze week). De verwachting is wel dat het aanbod oud rosé over enkele weken minder wordt. Een verdere verlaging wordt dan ook niet verwacht.

Starters zijn deze week goedkoper geworden. Vanwege blauwtong ligt de export stil. Dat betekent dat het aanbod in Nederland toeneemt. Prijzen liggen tussen de 400 tot 405 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees is deze week stabiel doorgelopen. De ondertoon in de markt is zeker niet negatief, zelfs positief, maar tot een prijsverhoging leidt dat niet. Slachterijen kiezen bewust voor de afzet van grote volumes. Een verhoging zou dat volume juist kunnen drukken. Prijzen liggen derhalve stabiel rondom de 5,67 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer