Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Een wereldwijde kleine graanvoorraad zorgt voor verder stijgende graanprijzen. De notering van voertarwe ging deze week verder omhoog met 6 euro per ton. Melkpoeder (+1) en weipoeder (+0) waren minder onderhevig aan prijsinvloeden.

Nuka's

De jonge kalveren blijven op een vast laag prijsniveau. Vanwege de leegstand bij de integraties (4 tot 8 weken) is het aanbod in Nederland en Duitsland voldoende waardoor de kalveren voor prijzen van rond de 80 euro op de blankvleesbedrijven komen. De zwaardere 50+ rosékalveren zitten op een niveau vanaf 105 euro. Doordat kalveren in Nederland en Duitsland goedkoop zijn, komen er nog geen Ierse kalveren. In Spanje worden voor deze kalveren prijzen betaald van 125 euro. Voor Nederlandse integraties zijn ze nog te duur. Pas als Spanje minder Ierse kalveren vraagt, worden ze goedkoper. Op zijn vroegst is dat in week 10 en misschien zelfs later.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren profiteren volop van een laag aanbod van koeien en oude rosés. Hierdoor stijgt de prijs van oude rosés komende week naar een niveau van 3,45 tot 3,50 euro per kg. Hier en daar wordt er meer betaald. De oude rosés zorgen er ook voor dat de prijs van de jonge rosés op niveau blijft. Voor komende week worden er prijzen betaald van 3,30 tot 3,40 euro per kg. Het aanbod jonge rosés gaat de komende week afnemen. Of dit leidt tot een hogere prijs is maar zeer de vraag. De scheidslijn tussen stijgende en dalende prijzen is uitermate dun. Het hoge prijsniveau van de oude rosés (die op dit moment de markt trekken) is puur gedreven door een laag aanbod. Een marge op het vlees aan de afzetkant kan bijna niet gerealiseerd worden. Er hoeft maar weinig te gebeuren (bijvoorbeeld een groter aanbod koeien) waardoor de prijs van de oude rosés weer daalt. Voor dit moment betekent het maximaal profiteren van het huidige prijsniveau en hopen dat het nog enkele weken stand houdt.

Vleeskalf zwartbont

Verschillende gebieden in Frankrijk (Duinkerken in het Noord en Nice in het zuiden) gaan de komende weekenden opnieuw in lockdown. Ook in andere Franse regio's nemen besmettingen met de Britse coronavariant toe. Voor de afzet kalfsvlees zijn dat geen gunstige signalen. De prijs bleef deze week gelijk, maar een derde coronagolf in de belangrijkste afzetlanden maakt de markt van blank kalfsvlees opnieuw onzeker.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer