Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft deze week stabiel op 65 euro per 100 kg. Melkpoeder stijgt met 5 euro per 100 kg naar 233 euro. Ook voertarwe stijgt en wel met 3 euro per ton naar 215 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden met ongeveer 5 euro per stuk. Ook hier geldt dat het aanbod niet groot is.

Rosévleeskalveren

Op de markt van het rosékalfsvlees zijn dezelfde geluiden te horen. Het aanbod is afgestemd op de vraag waardoor er niets veranderd in de prijsvorming. Slachtrijpe koppels waarvoor geen koper is van het vlees, worden doorgeschoven naar volgende week. Dit geldt uiteraard voor oud rosé, waarbij de slachtleeftijd minder van belang is. Toch zijn het geen grote aantallen die een week blijven staan. Mede door de positieve ontwikkeling van de prijs van het rundvlees is de ondertoon in de rosémarkt goed te noemen. Een stijging van de prijs is eerder aan de orde dan een daling.

Starters zijn deze week duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 350 en 355 euro per stuk. Het aanbod is niet groot en dat heeft een prijsopdrijvend effect.

Vleeskalf zwartbont

Door niet meer koppels te slachten dan waarvoor direct afzet is, is er een duidelijke balans in de markt en blijft de prijs van blank kalfsvlees gelijk. Hoewel het luxe achtervlees moeizamer verkocht wordt, is er een zeer goede vraag naar het goedkopere voorvlees. Het gevoel in de markt is dat er met een prijs van 5,75 tot maximaal 5,80 euro per kg een bodem in de prijs lijkt te komen. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer