Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Alle grondstoffen voor kalvervoer zijn deze week goedkoper geworden: voertarwe -5 euro per ton, weipoeder -2 euro per 100 kg en melkpoeder maar liefst -18 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom goedkoper geworden. Integraties willen de kostprijs drukken. Minder betalen voor de nuka's is op dit moment de enige optie. Voor de categorie 43-47 kg liggen de prijzen tussen 105 en 110 euro per stuk. De categorie 50+ zit op een niveau van 140 tot 145 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De afzet van rosékalfsvlees loopt redelijk maar houdt niet over. Maar omdat het aanbod slachtrijpe koppels niet groot is, komen sommige partijen kalveren te kort, met name oud rosé. Deze worden komende week bijgekocht voor prijzen tot en met 4,95 euro per kg.

Slachterijen die blanke kalveren slachten hebben de focus liggen op deze categorie en betalen voor oud rosé prijzen van 4,85 tot 4,90 euro per kg. De Kalverhouder noteert derhalve een prijs van 4,90 euro per kg.

Jong rosé blijft komende week stabiel op een niveau van 5,20 euro per kg. Starters zijn deze week een fractie goedkoper geworden. Af stal worden er prijzen betaald rondom de 370 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees loopt goed. Kalfsvlees blijft een gewaardeerd product tijdens de kerstdagen wat extra kopers trekt. Hierdoor blijft ook de prijs stabiel op 6,30 euro per kg. De verwachting is dat de rondeduur aan het eind van het jaar 24 weken zal zijn. Dit betekent een schone markt waardoor het prijsniveau in de eerste weken van januari gehandhaafd kan blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer