Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Na een prijsdaling die zowat het hele jaar heeft geduurd, is het weipoeder deze week duurder geworden. Ook melkpoeder is in prijs gestegen maar die stijging duurt al de gehele maand september. Voertarwe is ook duurder: 182 euro per ton (+2 euro ten opzichte van vorige week).

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Er is voldoende aanbod en de vraag vanuit de kalverhouderij is niet al te groot vanwege de leegstand op de bedrijven.

Rosévleeskalveren

De rosékalveren worden voor komende week wat goedkoper verkocht. Er is voldoende aanbod. Voor jong rosé schommelen de prijzen tussen de 3,48 en 3,52 euro per kg (inclusief BTW). Oud rosés worden komende week verkocht voor prijzen tussen de 3,32 en 3,37 euro per kg (inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

September is voor het kalfsvlees een prachtige maand geweest met een stijging van 30 cent. Verkopers hebben er hard aangetrokken om de prijs maximaal te laten stijgen in de wetenschap dat in oktober de rek in de stijging er uit zal zijn. In oktober start namelijk het wildseizoen. Dat betekent dat er in restaurants ook andere producten op de menukaart komen. Groot voordeel van dit jaar is dat er in Italië niet veel slachtrijpe kalveren zijn. Dat zou de kalfsvleesprijs in Nederland nog een kleine impuls kunnen geven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer