Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week 1 euro per 100 kg duurder geworden. Melkpoeder 6 euro. Ook voertarwe is gestegen (+2 euro per ton).

Nuka's

De jonge kalveren zijn gemiddeld 10 euro per stuk duurder geworden. 

Rosévleeskalveren

De jonge rosés worden komende ingekocht voor dezelfde prijs als deze week (gemiddeld 4,85 euro per kg). De oude rosés zijn een fractie duurder. Gemiddeld wordt er voor oud komende week betaald tussen 4,80 en 4,88 euro per kg. Dit betekent dat de onderkant van de prijsrange hoger ligt dan vorige week. Reden is dat de prop slachtrijpe oude rosés afneemt nu bijna alle doorgeschoven koppels jong rosé geslacht zijn.

Starters zijn deze week duurder geworden. Het aanbod is laag omdat er de laatste maanden minder starters zijn opgezet. Om toch kalveren in de stal te krijgen betalen rosékalverhouders meer. Prijzen liggen tussen de 340 en 350 euro per stuk. 

Vleeskalf zwartbont

De vraag naar blank kalfsvlees neemt af. Slachterijen stemmen daarom het aantal te slachten koppels zo nauwkeurig mogelijk af op de vraag. Zo houden ze de prijs op een zo hoog mogelijk niveau. Deze week worden koppels uitbetaald op een niveau tussen de 5,75 en 5,80 euro per kg. Dat is een fractie minder dan vorige week. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer