Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De grondstoffen gaan verder omhoog: voertarwe + 5 euro per ton, weipoeder en melkpoeder 2 euro per 100 kg.

Nuka's

De zwaardere categorie kalveren (50+) is deze week 5 euro naar beneden gegaan. De lichtere dieren blijven ophetzelfde niveau.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés worden geholpen door een lager aanbod. Prijzen die slachterijen volgende week betalen liggen allemaal op 3,00 euro. Daarmee lijkt de hatelijke 2 bij dit segment definitief achter ons te liggen. Oude rosés blijven komende week ook gelijk. Dit segment heeft geluk dat het aanbod koeien niet hoog is. Runderslachterijen richten zich daardoor ook op de oude rosés wat de vraag stimuleert. Prijzen liggen komende week op 2,70 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Na de vraagdip van vorige week, was het deze week duidelijk beter gesteld met de afzet van blank kalfsvlees. De prijs kan daardoor op hetzelfde niveau blijven. Ook volgende week lijkt er een redelijke vraag. Hoewel klanten minder bestellen dan vorig jaar, lijkt er sprake van een opmaat naar Kerstmis. Een betere afzet is hard nodig. Integraties slachten momenteel op een leeftijd van 29 tot 30 weken. Om schoon het jaar uit te gaan moet dit terug naar 25 weken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer