Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe plust stevig met 8 euro per ton. Melkpoeder stijgt met 1 euro en weipoeder blijft stabiel.

Nuka's

De jonge kalveren zijn over de hele linie 5 euro per stuk duurder geworden. Er zijn beduidend minder aantallen kalveren beschikbaar dan enkele maanden geleden. Hoewel dit een jaarlijkse tendens is, lijkt dit jaar de teruggang groter. Ook hier doen de mestproblematiek en de opkoopregeling hun werk en loopt het aantal afkalvingen terug.

Rosévleeskalveren

De oude rosés zijn weer bijna terug bij af en zitten (voor levering week 18) weer op het niveau van eind maart. Prijzen liggen tussen de 4,85 en maximaal 4,90 euro per kg. Dat er minder betaald wordt komt onder andere door een groter aanbod koeien. De mestwetgeving en de stoppersregeling lijken hun uitwerking niet te missen. Een deel van de melkveehouders krimpt zijn veestapel om de mesthoeveelheid af te stemmen op de beschikbare hectares. Anderen stoppen volledig door zich in te schrijven voor de opkoopregeling. Door het hoge aantal aangeboden koeien, is de vraag naar oude rosés klein. Koppels die deze week op de planning stonden zijn zelfs doorgeschoven.

Jonge rosés blijven voor levering komende week op 4,85 euro per kg. Hier en daar wordt 4,87 euro betaald. Starters worden duurder. De koppels die nu afgeleverd gaan worden, hebben als nuka meer gekost. Die duurdere inkoop wordt meegenomen in de verkoopprijs. Prijzen liggen tussen de 330 en 335 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Een afnemende vraag en lagere opbrengsten voor bepaalde onderdelen, zijn de hoofdverantwoordelijken voor een verdere daling van het blanke kalfsvlees. Hoewel dit de derde week op rij is met een daling, zijn slachterijen niet negatief. Ze hopen met het huidige niveau (-15 cent ten opzichte van begin deze maand) een voorlopige bodem te leggen. De meimaand staat in het teken van de Pinksterverkopen en dat zorgt elk jaar voor een kleine opleving in de verkoop. 

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer