Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders laten een wisselend beeld zien. Weipoeder is 1 euro per 100 kg goedkoper geworden, terwijl melkpoeder 3 euro is gestegen. Voertarwe is met 4 euro gedaald naar 206 euro per ton.

Nuka's

De Nederlandse kalveren zijn deze week 5 euro duurder geworden. Nu de Duitse deelstaten Nordrhein-Westfalen en Niedersachsen hun bepalingen aangepast hebben - en transport van jonge kalveren weer mogelijk is - is de verwachting dat de prijs gaat stabiliseren.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosévlees is lastig. Er is veel aanbod van jong rosé. Oud rosé heeft te maken met nog steeds een groot aanbod koeien. Al enkele weken wordt verwacht dat er minder koeien worden aangevoerd op de slachthuizen, maar de praktijk is weerbarstiger: de aantallen liggen te hoog waardoor er vanuit slachterijen weinig vraag is naar oud rosé. Prijzen voor levering komende week gaan over de hele linie met 5 cent naar beneden. Dat betekent voor jong rosé prijzen van 4,70 tot 4,72 euro per kg en oud rosé 4,62 tot maximaal 4,67. Starters zijn 5 euro per stuk goedkoper geworden en kosten af stal tussen de 375 en 380 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Weinig slachtrijpe koppels in Frankrijk en een stijgende prijs in dat land, geeft een positieve ondertoon aan de markt in Nederland. Tot een prijsstijging leidt dat vooralsnog niet. Het volume van de vleesbestellingen is gewoonweg te laag waardoor de koelcellen gedurende de week moeizaam leeg raken. Later deze maand zal de vraag naar kalfsvlees sterker toenemen, terwijl het aanbod niet evenredig meestijgt. Dit betekent dat er ruimte gaat komen in de prijs.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer