Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week flink goedkoper geworden: - 12 euro per ton. Ook weipoeder daalt (-3 euro per 100 kg). Melkpoeder is gelijk gebleven.

Nuka's

De prijs van jonge Nederlandse kalveren stabiliseert zich na de prijsstijgingen van afgelopen weken. De import vanuit Ierland loopt goed waardoor het lage aanbod in Nederland en Duitsland aangevuld wordt.

Rosévleeskalveren

De prijs van jong rosé blijft stabiel op 5,20 euro per kg. Onderdelen van de jonge rosés kunnen ook mee in het blanke segment waardoor het huidige prijsniveau zeer gerechtvaardigd is. Oud rosé heeft nog steeds te maken met grote verschillen: 5,10 tot 5,20 euro per kg. Het prijsniveau wordt volledig gedragen door de handel en het lage aanbod waardoor afnemers tegen elkaar opbieden. Aan de verkoopkant van het vlees wordt de prijs niet waargemaakt, laten enkele partijen weten. Starters blijven stabiel op gemiddeld 352 per stuk met een spreiding tussen 345 en 360.

Vleeskalf zwartbont

Het lage aanbod van blanke kalveren in de Europese kalfsvleeslanden houdt de prijs eenvoudig op het huidige niveau van 6,30 euro per kg. Bij deze prijs zijn kopers bereid om voldoende volume af te nemen. Een verhoging is niet aan de orde omdat de strategie van slachterijen is om de prijs langdurig op dit niveau te houden. Nu het onderste uit de kan halen, betekent dat de volumes moeilijker afgezet kunnen worden.

Vanaf Pasen (9 april) wordt het sowieso moeilijker om de prijs te handhaven. De verkopen lopen dan traditioneel terug. De komende weken worden daarom benut om volop gebruik te maken van de extra vraag richting Pasen en 'schoon' - met jonge koppels - de periode na Pasen in te gaan. Hierdoor ontstaat er weinig druk op de afzet en kan het huidige niveau zo lang mogelijk gehandhaafd blijven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer