Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Alle grondstoffen stijgen in prijs: voertarwe +2 euro per ton, weipoeder +2 euro per 100 kg en melkpoeder +1 euro per ton.

Nuka's

Ook bij de jonge kalveren is er geen verandering in de aankoopprijs. Integraties is er veel aan gelegen om prijzen op dit niveau te houden om de verliezen in de sector goed te maken.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is er ook duidelijk minder aanbod. Alle partijen betalen komende week een prijs van minimaal 3,40 voor de jonge rosés. De hoogste prijs zal uitkomen op 3,50 voor een goed koppel kalveren. Het grote verschil heeft te maken in het aanbod van jonge rosés vanuit de eigen kalverhouderijen. Slachterijen die minder aanbod hebben (of minder inkopen van de vrije markt) bieden meer dan slachterijen met een groter aanbod. Oud rosé zit op een niveau van 3,20 tot 3,25 euro per kg. Langzaam gaan de prijzen in de rosésector naar het niveau van de kostprijs. Starters bleven deze week weer gelijk in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van het kalfsvlees blijft omhoog gaan, maar niet met grote sprongen. De ruimte die er ontstaat wordt ingegeven door een lager aanbod van slachtrijpe dieren als gevolg van de teruggelopen rondeduur. Het sentiment blijft positief. Dit betekent dat de prijs de komende weken gelijk blijft of nog wat verder stijgt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer