Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is gedaald naar een niveau van 375 euro per ton. Weipoeder is 1 euro per 100 kg goedkoper geworden. Melkpoeder daarentegen stijgt naar 385 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven . De prijspiek in de kalveren lijkt dit jaar al vroeg bereikt te worden. Kalveren die nu zijn opgezet, zijn in december slachtrijp. De verwachting is dat de prijs de komende weken gaat dalen.

Rosévleeskalveren

Waar de notering van jong rosé nog aardig overeind blijft, gaat die van oud rosé flink naar beneden. De vraag naar rundvlees neemt af terwijl het aanbod oud rosé juist toeneemt vanwege doorgeschoven koppels jong rosé. Deze combinatie is direct merkbaar in de uitbetaalprijs van oud rosé. Voor levering komende week zit jong rosé op 5,00 tot 5,05 euro per kg. Oud rosé voor levering komende week zit op een prijs van 4,90 tot 4,95 euro per kg.
Starters zijn deze week 2 euro duurder geworden. Prijzen liggen op 365 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van kalfsvlees daalt deze week met 5 tot 10 cent per kg naar een niveau van 5,70 euro inclusief BTW. De beperkte vraag richting de zomer is nu duidelijk merkbaar waardoor het niveau van vorige week los moet worden gelaten. Kleine marktpartijen laten weten het vlees nog goed af te kunnen zetten. Voor de marktpartijen met grote volumes is de markt stroever. Slachterijen proberen met het terugbrengen van het slachtvolume de prijs niet te ver te laten dalen. Dat betekent wel dat de rondeduur wat gaat toenemen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer