Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn goedkoper geworden: weipoeder -2 en melkpoeder -4 euro per kg. Voertarwe is gelijk gebleven in prijs.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week tegen gelijke prijzen ingekocht als vorige week. Integraties blijven wel druk uit oefenen op de prijs. De kostprijs bij blank vlees is hoog vanwege de dure energie en duur voer. Het drukken van de kostprijs is noodzakelijk om zwarte cijfers te kunnen blijven schrijven.

Rosévleeskalveren

Ondanks redelijk wat aanbod jonge rosé, blijft de prijs komende week op 5,10 per kg. De goede vraag naar blanke kalveren helpt hierbij. Immers, klanten die kalfsvlees willen van categorie V en kleur minder belangrijk vinden, kunnen met jong rosé bediend worden. Dit ontlast de markt voor jong rosé enigszins. Oud rosé zit voor levering komende week op een niveau van 4,80 tot 4,85 euro per kg. De verwachting is dat deze prijs ook daarna gehandhaafd kan blijven.
Starters blijven gelijk in prijs. Courante koppels (goed gewicht, jonge leeftijd) voor jong rosé zitten op 390 euro per stuk. Koppels voor oud rosé zitten onder dit prijsniveau.

Vleeskalf zwartbont

Hete lukt slachterijen om het aantal slachtingen zeer nauwkeuring af te stemmen op de vraag. Hierdoor kan de prijs nog een stapje verder omhoog. Er wordt als het ware geen kalf meer geslacht dan de markt aan kan. Deze strategie is op dit moment ook prima mogelijk omdat het aanbod blanke kalveren de komende maand niet overdreven groot is. Verder is de de vraag uit Italië en Frankrijk goed te noemen. De notering van blanke kalveren stijgt hierdoor naar 6,05 tot 6,10 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer