Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De graanmarkt lijkt de eerste schrik na het afketsen van de graandeal met Rusland te boven te zijn. Voertarwe is gedaald me 5 euro per ton naar 225 euro. Weipoeder is in prijs gelijk gebleven, terwijl melkpoeder 4 euro per 100 kg duurder is geworden.

Nuka's

De Nederlandse jonge kalveren zijn 5 euro per stuk goedkoper geworden. De prijsdaling wordt over de hele linie waargenomen. De categorie 43-47 kg zakt naar 175 euro per stuk. Voor de categorie 50+ kg geldt een prijs vanaf 210 euro per kalf.

Rosévleeskalveren

Ook in de markt van het rosékalfsvlees moet de verwachting bijgesteld worden. Waar slachterijen met invriezen van onderdelen geprobeerd hebben om de prijs op niveau te houden, gaan de rosés komende week voor minder geld ingekocht worden. Wel lopen de prijzen uiteen: waar sommigen nog 4,95 tot 5 euro betalen, gaan anderen niet verder dan 4,90. De Kalverhouder noteert derhalve voor komende week een prijs van 4,95 euro per kg.
Oud rosé deelt ook in de malaise. Omdat naast de afzet van kalfsvlees ook het rundvlees een moeilijke zomer doormaakt, kunnen de inkopers niet anders dan minder betalen voor oud rosé. Prijzen variëren (voor levering komende week) tussen 4,85 en 4,90 euro per kg. Daar komt nog bij dat ook de starters in prijs stijgen naar 410 tot 415 euro per stuk zodat de marge aan twee kanten beknot wordt.

Vleeskalf zwartbont

Waar andere jaren begin juli de prijs van blank kalfsvlees op zijn dieptepunt belandt, blijft de notering dit jaar wekelijks naar beneden nastuiteren. Deze week gaat er nog eens 2 cent per kg vanaf. De verkopen vallen ronduit tegen waardoor slachterijen zich genoodzaakt zien om de prijs bij te stellen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer