Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft stabiel, melkpoeder stijgt met 3 euro per 100 kg. Voertarwe laat een veer met 8 euro per ton.

Nuka's

Weinig aanbod bij de nuka's zorgt er voor dat de prijzen naar boven gaan. Bij de categorie 50+ komt er 5 euro per stuk bij. Bij de categorie 43-47 gemiddeld 2 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalveren is in balans. Hoewel de TVL-regeling voor slachterijen meer regelwerk kost, hebben ze het goed in de vingers. Prijzen voor jong rosé zitten ook voor komende week op een stabiel niveau van 3,40 euro per kg. Oud rosé noteert komende week hetzelfde. Ook startkalveren zijn in prijs gelijk gebleven, maar de ondertoon is dat ze eerder zullen stijgen dan dalen.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van de blanke kalveren had het de laatste weken al moeilijk en dat is niet verbeterd nu de Paasverkopen voorbij zijn. Grootste struikelblok in de prijsvorming is het aanbod. Vanaf augustus tot aan december 2020 zijn de marktperspectieven door slachterijen en integraties te positief ingeschat en zijn er te veel kalveren opgezet ten opzichte van de huidige afzet. Zoals de verwachtingen destijds waren, zou het perspectief wat betreft de coronacrisis in het voorjaar 2021 sterk verbeterd zijn: restaurants en horeca zouden de deuren weer open hebben. Niets is minder waar. De horeca blijft dicht en belangrijke afzetlanden, waaronder Frankrijk, verscherpen de maatregelen. Omdat kalfsvlees geen zomerproduct is, lonkt er pas weer echt perspectief voor de sector vanaf augustus.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer