Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder is deze week met 15 euro per 100 kg gedaald naar een niveau van 315 euro. Ook voertarwe is goedkoper geworden (-2 euro per ton). De notering van weipoeder is gelijk gebleven op 89 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven. De vraag is goed waardoor verkopende partijen de prijs op niveau kunnen houden.

Rosévleeskalveren

Jong rosés voor levering komende week worden verkocht voor prijzen tussen 5,10 en 5,15 per kg. Er ontstaat een krapte aan deze kalveren waardoor partijen al afspraken maken met kalverhouders voor koppels te leveren in november. Dit gaat tegen hogere prijzen dan de huidige 5,10-5,15. Voor oud rosé zitten de meeste slachterijen op een prijs van 4,80 tot 4,85. Hier en daar wordt er nog een plus betaald, maar de markt van oud rosé heeft duidelijk last van een groot aanbod rund. Starters zijn deze week wederom goedkoper geworden. Prijzen voor courante koppels liggen op 380 tot 385 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van blank kalfsvlees is deze week wederom stabiel gebleven op een niveau van 6,10 per kg. Er zijn relatief weinig slachtrijpe koppels beschikbaar in de belangrijkste Europese kalfsvleeslanden. Het sentiment in de markt is daardoor goed (voldoende vraag gezien het aanbod). In Frankrijk heeft dit al tot een verhoging geleid. Ook in Nederland kan er nog wat bij de prijs bijkomen, is de verwachting, nu de eindejaarverkopen voor de deur staan.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer