Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is in prijs gelijk gebleven. Melkpoeder is deze week 5 euro per 100 kg duurder geworden. Voertarwe is met met 2 euro gestgen naar 186 euro per ton.

Nuka's

De jonge Nederlandse kalveren zijn 5 euro per stuk duurder geworden. De categorie 43-47 kg kosten vanaf 143 euro per stuk. De zwaardere 50+ kalveren kosten vanaf 178 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De rust op de rosémarkt lijkt weer enigszins teruggekeerd. Voor oude rosés worden prijzen betaald die schommelen tussen de 4,90 en iets over de 5 euro. De meeste slachterijen die grotere aantallen oude rosés nodig hebben zitten tussen de 4,95 en 5,00 per kg.  De Kalverhouder noteert voor deze categorie daarom een prijs van 4,97 euro. Het is de vraag of er nog een verdere stijging in zit.

Jonge rosés worden komende week wel iets duurder betaald, maar zo'n prijssprong als bij de oude rosés gaat daar niet gemaakt worden. Slachterijen betalen tussen de 4,83 en 4,87 euro per kg. De Kalverhouder noteert derhalve een prijs van 4,85. Starters zijn gelijk gebleven op een niveau van 320 tot 325 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De verkoop van blank kalfsvlees teert nog op de goede Paasverkopen. Hoewel de luxere vleesonderdelen na Pasen een lichte daling laten zien, blijft de notering van 6 euro per kg overeind. Slachterijen hopen dit niveau nog even vast te kunnen houden. Op 19 mei is het Pinksteren. Dat geeft de verkoop van kalfsvlees ook nog een klein duwtje in de rug.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer