Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder daalt met 6 euro per 100 kg. Weipoeder blijft gelijk. Voertarwe is 2 euro duurder geworden en zit op 244 euro per ton.

Nuka's

Ook de jonge kalveren blijven in prijs toenemen. 50+ kg zit op een niveau vanaf 215 euro per stuk. De categorie 43-47 kg kosten 180 euro per stuk. Het aanbod jonge kalveren is niet groot in Nederland en Duitsland. Ook de Ieren zijn door hun afkalfseizoen heen waardoor het aanbod sterk afneemt. De grote vraag is wat de prijs de komende twee maanden gaat doen. Normaal gesproken heeft de nuka-prijs zijn piek rondom 10 tot 15 juni. Omdat het met de huidige hoge kalverprijzen al moeilijk is om een positief rendement te maken, is het de vraag hoe ver de jonge kalveren nog verder zullen stijgen. Vorig jaar was het hoogste prijsniveau voor de categorie 50+ in juni 210 euro. In 2018 was dat 230 euro.

Rosévleeskalveren

Bij rosés is de situatie enigszins vergelijkbaar. Er is een mooie balans tussen vraag en aanbod waardoor de prijzen gelijk blijven. Voor komende week zit jong rosé op prijzen tussen 5,20 en 5,22 euro per kg. Oud rosé zit op 5,20 tot 5,25 euro per kg. De starters zijn wel duidelijk duurder geworden. Mestkelders worden momenteel massaal leeggereden en dat betekent dat rosékalverhouders weer geneigd zijn om kalveren op te zetten. De vraag naar starters neemt dus toe. Van de andere kant neemt het aanbod af omdat de blankvleesbedrijven die een rondje starters hebben gehouden, nu weer dieren opzetten voor blank kalfsvlees. Het aanbod starters moet dus weer volledig komen van de traditionele starterbedrijven. Tot slot speelt de stijgende nuka-prijs van de afgelopen maanden een duidelijke rol in de prijsvorming van starters. In tien weken tijd zijn de nuka's 50 euro duurder geworden. Die meerprijs zal de komende maanden zoveel mogelijk stapsgewijs doorbelast worden in de starterprijs. De huidige prijs ligt op 360 tot 365 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De goede Paasverkopen laten zich in de weken na Pasen nog steeds op een positieve manier gelden. Waar afnemers van blank kalfsvlees traditiegetrouw sturen op lagere prijzen na dit christelijke feest, krijgen ze nu de deksel op hun neus. De rondeduur op de kalverbedrijven is kort waardoor slachterijen rustig achterover leunen en voorlopig niets van de prijs af hoeven te doen. Tot aan Pinksteren (eind mei) kan het huidige niveau gehandhaafd blijven, is de verwachting.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer