Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe schiet met 12 euro per ton omhoog. Het weer (nat in Europa en Rusland en droog in Australië) speelt momenteel een bepalende factor voor het aanstaande groeiseizoen. Op de termijnmarkten is de nieuwe oogst fors duurder dan de oude oogst. Ook weipoeder (+1 euro per 100 kg) is duurder geworden. Melkpoeder zakt juist met 2 euro per 100 kg.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week over de hele linie 10 euro per stuk duurder geworden. Toch ligt het prijsniveau nog steeds 25 euro onder dat van vorig jaar.

Rosévleeskalveren

De markt voor de rosés is rustig. Vraag en aanbod van zowel jong als oud lijken op dit moment goed op elkaar afgestemd. Jonge rosés worden komende week ingekocht voor prijzen rondom de 4,85 euro per kg. De spreiding in prijzen van oud rosé is groter. Daar ligt het prijsniveau komende week tussen de 4,77 en 4,87 euro per kg. Starters zijn een fractie duurder geworden. Prijzen liggen tussen de 337 en 340 euro per stuk. Het aanbod is niet groot. Dit komt mede doordat verschillende starterbedrijven zijn omgezet naar blankvlees om aan de vraag van blankvlees te blijven voldoen na het stoppen van verschillende bedrijven.. De prijs van de starterkalveren ligt ongeveer 40 euro onder het niveau van vorig jaar. Marktdeskundigen verwachten dat dit voorlopig zo blijft.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van het blank kalfsvlees is deze week gelijk gebleven, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het aanbod is relatief groot. Niet alle slachtrijpe koppels kunnen opgehaald worden. Het schuiven met koppels betekent dat de rondeduur oploopt. Dat het moeizamer loopt met de verkopen is niet vreemd: na Pinksteren heeft de kalfsvleesprijs het altijd lastig. Tot en met de zomer zijn er immers geen koopimpulsen meer; alleen ruggen/lendenen zijn onderdelen die in deze tijd goed lopen. Een lichte daling van de prijs lijkt daarom het meest voor de hand te liggen. De verwerkende industrie maakt hiervan gebruik om houdbare, samengestelde producten te maken van het relatief goedkope voorvlees.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    22° / 14°
    25 %
  • Maandag
    25° / 13°
    20 %
  • Dinsdag
    27° / 14°
    10 %
Meer weer