Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De onrust op de graanmarkt als gevolg van de mislukte graandeel met Rusland zorgt voor hogere prijzen. Voertarwe is deze week gestegen met 15 euro per ton. De onrust heeft geen invloed op de zuivelprijzen. Weipoeder zakt met 2 euro per 100 kg en melkpoeder blijft gelijk.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week wederom 5 euro per stuk goedkoper geworden.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren zijn vraag en aanbod mooi in balans. Dat betekent dat zowel jong rosé als oud rosé komende week voor dezelfde prijs ingekocht worden als deze week. Voor jong rosé houdt dat in 5,00 per kg en oud rosé 4,95 euro per kg. Deze prijzen gelden voor de vaste klanten van slachterijen. Kalverhouders die afhankelijk zijn van handel krijgen een lagere prijs omdat slachterijen middenin de zomer op een lagere capaciteit slachten. Starters blijven stabiel op 410 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De tegenvallende vraag naar blank kalfsvlees ebt nog na waardoor de prijs in de laatste week van juli met 5 cent daalt naar 5,65 euro per kg. Hiermee is het prijsdal voor deze zomer bereikt. Het prijspeil ligt onder dat van vorig jaar en dat is met de relatief hoge kostprijs geen goed teken. Vanaf half augustus zal de prijs voor kalfsvlees moeten stijgen om zwarte cijfers te kunnen schrijven voor de te leveren kalveren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer