Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is 1 euro per 100 kg goedkoper geworden, melkpoeder 2 euro. Voertarwe is daarentegen 3 euro in prijs gestegen.

Nuka's

De jonge kalveren bleven deze week gelijk in prijs.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés gaan deze week ook met 5 cent omhoog. Prijzen komen daarbij uit op 2,82 tot 2,87 euro per kg (incl. BTW). Er zou best wat meer in het vat gezeten hebben als de blanke kalveren beter afgezet worden. Het grote aanbod van die categorie, zet een rem op de vraag naar jonge rosés waardoor de prijsstijging geen grotere sprong maakt.
Oude rosés stijgen komende week met 2 cent per kg. De markt verbetert zich licht, maar een voldoende groot aanbod staat een verdere prijsverhoging in de weg.

Vleeskalf zwartbont

Het begin is gemaakt, maar de stap omhoog is met 5 cent niet groot. De verwachtingen van vorige week en begin deze week waren goed. Later in de week kwamen er toch enkele afbestellingen van kalfsvlees waardoor de week minder euforisch werd afgesloten dan dat de week begonnen was. Het sentiment in de markt is echter niet slecht. Ook komende week wordt er een verhoging verwacht maar de stappen omhoog zijn minder groot dan gewenst. In september zal de stijgende lijn doorgezet worden als ook in Frankrijk de vakanties achter de rug zijn en er meer vraag ontstaat naar kalfsvlees.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer