Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe is deze week licht gedaald (-1 euro per ton) en ook weipoeder (-2 euro per 100 kg) zakt in prijs. Melkpoeder is deze weeg gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren dalen verder in prijs. Nederlandse stierkalveren gaan met 10 euro per kg naar beneden. Integraties en handelaren kunnen de verliezen op het vlees alleen beperken door de inkoopprijs naar beneden te brengen. Dat doen ze uit alle macht. Omdat ook het aanbod kalveren toeneemt, kan de prijsdruk stevig doorgevoerd worden.

Rosévleeskalveren

De slechte situatie in de markt van kalfsvlees heeft ook zijn weerslag op de rosés. Ondanks een niet al te groot aanbod dalen de prijzen komende week met 5 cent per kg. Prijzen voor zowel jong als oud rosé liggen tussen de 3,35 en 3,40 euro per kg inclusief BTW (exclusief 3,07- 3,12).

Vleeskalf zwartbont

Er zijn in Nederland nog steeds te veel kalveren waardoor de prijs onder druk staat. Ook een lagere kalfsvleesconsumptie, met name in Frankrijk, geeft extra druk op de notering. Samen met het zomerseizoen, waarin de consumptie in heel Europa daalt, zorgt dit voor een zeer moeizame situatie. De gemiddelde uitbetaalde prijs is deze week onder de 4 euro per kg gekomen. Niet alleen in Nederland wordt er geklaagd, ook in andere kalfsvleeslanden worden er verliezen geleden. Minder opgezette kalveren is de enige remedie die voldoende soelaas zal bieden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  13° / 5°
  20 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
 • Dinsdag
  10° / 3°
  30 %
Meer weer