Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe laat een duidelijke veer (-5 euro per ton). Reden is de duurdere Euro waardoor Europees graan zich uit de internationale markt prijst en er dus meer graan over blijft voor de Europese kopers. Ook zijn de weersomstandigheden goed voor de teelt van wintertarwe. Dit houdt in dat de oogstprognoses naar boven worden bijgesteld en de prijs van tarwe naar beneden gaat.

De zuivelpoeders stijgen met 1 euro per 100 kg.

Nuka's

De zwaardere Nederlandse zwartbonte stierkalveren (50+) worden iets duurder verkocht. De lichtere dieren blijven gelijk.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés stijgen ook iets. Voornamelijk komt dit door een kleiner aanbod. Oude rosés profiteren van een lager aanbod runderen waardoor de vraag vanuit de hoek van de runderslachterijen toeneemt. Prijzen die komende week betaald worden voor jonge rosés liggen tussen de 3,00 en 3,05 euro. Oude rosés stijgen door naar 2,75 tot 2,80 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

Er worden goede volumes geslacht en zodoende lopen slachterijen en integraties ook in op de rondeduur. Momenteel wordt er geslacht op ongeveer 27 weken en de verwachting is dat het jaar afgesloten kan worden met een rondeduur van 25/26 weken. Dat is goed nieuws voor de start van het nieuwe jaar. Vanwege de goede vraag stijgt ook de prijs voor zwartebonte kalveren naar 4,35 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer