Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders maken gelukkig een sprong naar beneden: weipoeder -6 euro per 100 kg en melkpoeder - 15 euro per 100 kg. Voertarwe blijft in prijs gelijk.

Nuka's

De jonge kalveren zijn verder in prijs gestegen: de categorie 43-47 kg met 5 euro per stuk, de categorie 50+ kg met 10 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

In de markt van rosékalfsvlees zijn geen veranderingen. Prijzen blijven stabiel op het huidige niveau. Wel zijn er ook hier zorgen om de hoge kosten. Het voer is duur en de jonge kalveren (50+ kg) gaan ver over de 200 euro. Dit betekent ook dat de starters flink duurder gaan worden. Deze week stijgen ze al met 5 euro per stuk naar een niveau van 320 tot 325.

Vleeskalf zwartbont

Ondanks dat Pasen voorbij is en de vleesmarkt zich richting de zomer beweegt, blijft het kalfsvlees op niveau. De afzet loopt goed en het aanbod is niet groot. Inkopers van vlees zijn weliswaar gewend dat prijzen na Pasen naar beneden gaan, maar nu krijgen ze van slachterijen nul op het rekest. Prijzen blijven ook komende week stabiel. Omdat jonge kalveren en het voer duur zijn, worden de risico's van het houden van kalveren groter. De vleesprijs moet de komende maanden hoog blijven om de kostprijs te overstijgen. Slachterijen en contractgevers proberen daarom het aanbod wat te drukken door de leegstand op te voeren. Ze worden daarbij geholpen door de beperkte beschikbaarheid van jonge kalveren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer