Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Waar melkpoeder omhoog schiet met 10 euro per 100 kg, blijft weipoeder gelijk. Voertarwe zakt verder naar 233 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn wederom duurder geworden. Dee week met 6 euro per stuk. Gezien het jaargetijde is dit niet vreemd: jonge kalveren stijgen in prijs tot grofweg half juni. Deze kalveren komen dan nog vóór Kerstmis (met hopelijk een hoge vleesprijs) op de markt. echter gezien het huidige hoge niveau is de verwachting dat de stijgende lijn dit jaar eerder onderbroken gaat worden.

Rosévleeskalveren

Oud rosé wordt goed gevraagd. Door het mooie weer zijn veel melkveehouders op het land bezig waardoor er minder koeien op de slachterijen worden aangevoerd. Runderslachterijen vullen dit gat op met oud rosé. Uitbetaalprijzen voor levering komende week liggen rondom de 5,20 euro per kg. Ook de afzet van jong rosé loopt goed. Voor komende week liggen de prijzen tussen de 5,15 en 5,20 euro per kg waarbij de 5,20 nog volop betaald wordt.

Starters zijn deze week gelijk gebleven met prijzen tussen de 365 en 370 euro per kg. Aanbieders van starters willen een hogere prijs ontvangen omdat de starters als nuka duur waren. De startermarkt laat niet nog niet toe, maar de verwachting is wel dat de starters komende weken duurder worden.

Vleeskalf zwartbont

Onder aanvoering van de Franse en Italiaanse markt moet ook het Nederlandse kalfsvlees een stap terug zetten. Er is 5 cent per kg van de prijs afgegaan waardoor de gemiddelde uitbetaalprijs op 6,22 euro is komen te liggen. Voordeel is dat de rondeduur nog steeds kort is, waardoor slachterijen niet te veel van de prijs af hoeven te doen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer