Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder daalt met 5 euro naar 67 euro per 100 kg. Melkpoeder daalt met 10 euro tot 226 euro per 100 kg. Voertarwe is 5 euro per ton duurder geworden en zit nu op 285 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn duurder geworden. Het aanbod van Duitsland komt weliswaar goed op gang, maar samen met Nederland is het totale aanbod niet overdreven groot. De Ierse kalveren zouden de stijgende tendens van de nuka's kunnen verbreken. De verwachting is dat deze dieren vanaf half februari in Nederland komen.

Rosévleeskalveren

Jong rosé blijft voor levering komende week op 5,20 euro per kg. Een deel van dit vlees kan ook in het segment blank verkocht worden zodat het gemiddelde rendement op het rosévlees goed is. In de markt van oud rosé is de spreiding groot. Prijzen voor levering komende week liggen tussen de 5,00 en 5,15 euro per kg. Wel moet er opgemerkt worden dat inkopende runderslachterijen een hogere prijs berekenen voor het slachten van de dieren die pas achteraf verrekend wordt. Dit zorgt er voor dat de werkelijke opbrengstprijs 10 tot 20 cent lager ligt in vergelijking met een kalverslachterij. De Kalverhouder houdt voor levering komende week een notering aan van 5,07 euro per kg. De prijzen van starters zijn aan de onderkant verder weggezakt. Gemiddeld worden er (af stal) prijzen betaald van 350 tot 360 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Het slachtaanbod kan mooi afgestemd worden op de vraag naar blank kalfsvlees. Hierdoor blijft de prijs van 6,30 euro per kg overeind. Deze strategie willen slachterijen zolang mogelijk handhaven. Een overaanbod heeft immers negatieve gevolgen voor de prijsvorming die dan direct onder kostprijs komt te liggen. Wetende dat invriezen van vlees bij deze hoge prijsniveaus geen optie is, is evenwicht creëren tussen vraag en aanbod de beste tactiek.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer