Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder stijgt met 8 euro naar een niveau van 368 euro per 100 kg. Weipoeder en voertarwe blijven in prijs gelijk.

Nuka's

Bij minder aanbod zijn de jonge kalveren deze week duurder geworden. Ook het de stormen Dudley en Eunice laat zijn sporen na omdat er daardoor geen Ierse kalveren op transport zijn gezet. Alle categorieën zijn met 5 euro per stuk omhoog gegaan.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren gaat het gezegde 'wat een gek er voor geeft' nog steeds op. Prijzen voor oud rosé liggen komende week op 4,90 tot een maximale top van 5,00 euro. De hoogste prijzen worden betaald door slachterijen die hun afzet hebben in het rundvlees en - door de krapte aan koeien - partijen oud rosé bij kopen. Jong rosé kan niet mee in dit geweld. Uitbetaalprijzen liggen komende week tussen 4,75 tot 4,85 euro per kg. Voor slachterijen met klanten in het segment kalfsvlees betekenen de hoge inkoopprijzen dat ze verlies lijden. De verwachting is dat dit prijsniveau de komende paar weken gehandhaafd blijft.
Starters blijven gelijk in prijs.

Vleeskalf zwartbont

De hoge prijzen in het runder- en rosésegment houden hun invloed op het segment blank. Door het kleine prijsverschil is het mogelijk om prijzen aan de afzetkant iets te verhogen. Makkelijk gaat het niet. Maar de 0,02 cent er bij deze week is meer dan niets.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer