Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders houden de stijgende lijn vast: weipoeder +2 en melkpoeder +4 euro per 100 kg. Voertarwe trekt ook door met 7 euro naar 205 euro per ton. Dit heeft alles te maken met een slechte oogst en krap aanbod in West-Europa.

Nuka's

De jonge kalveren zijn tussen de 0 en 5 euro per stuk goedkoper geworden. Het aanbod Nederlandse en Duitse kalveren is voldoende groot waardoor prijzen dalen.

Rosévleeskalveren

De prijsstijging van de blanke kalveren is ook gunstig voor de categorie jong rosé. Voor komende week liggen de prijzen tussen de 5,05 en 5,10 euro per kg. Zware koppels boven de 180 kg per stuk brengen in sommige gevallen meer op. Voor oud rosé wordt komende week ook meer betaald. Alle afnemers zitten op een niveau van 5,10 euro per kg. Starters zijn iets goedkoper geworden. Enerzijds heeft dit te maken de nuka-prijzen die vanaf half juli zijn gaan dalen. Anderzijds is het huidige aanbod nuka's groot waardoor er plaats gemaakt moet worden op de starterbedrijven. Prijzen liggen tussen de 415 en 420 euro af stal.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees is goed. Prijzen liggen tussen de 5,90 en 5,95 euro per kg, een stijging met gemiddeld 3 cent. Gezien het aanbod slachtrijpe koppels voor de komende maanden is de verwachting dat de prijs voorlopig met kleine stapjes blijft stijgen.

Agenda

    Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    23° / 13°
    5 %
  • Zaterdag
    24° / 11°
    10 %
  • Zondag
    23° / 12°
    20 %
Meer weer