Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week stabiel gebleven op 54 euro per 100 kg. Melkpoeder werd 4 euro goedkoper en zit op 207 euro. Voertarwe daalde ook, namelijk met 5 euro per ton naar 210 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 5 euro per stuk goedkoper ingekocht. De categorie 43-47 kg zit op een prijs van gemiddeld 16 euro per stuk. De categorie 50+ op een niveau rondom 200 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Bij het rosékalfsvlees is er ook sprake van een lichte verbetering in de afzet. Samen met een afnemend aanbod zijn hier de verwachtingen voor de komende maand positief. Het wachten is op een omslag in het weer. Want de vakanties mogen dan voorbij zijn, in Zuid-Europa is het nog zeer heet en dat bevordert de consumptie van vlees niet. Prijzen voor komende week blijven 4,90 (jong rosé) en 4,85 (oud rosé). Starters kosten onveranderd 410 tot 415 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De verkopen van blank kalfsvlees zijn licht toegenomen, maar onvoldoende om te vertalen naar een prijsverhoging. Toch is het onderliggende sentiment goed. Voor het derde kwartaal wordt er Europees een laag aanbod van kalfsvlees verwacht. De signalen van krapte komen het sterkst naar voren uit Italië. Het lijkt er op dat het ingevroren kalfsvlees van de laatste maand op korte termijn weer nodig is om te voorzien in de behoefte.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer