Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is deze week in prijs gelijk gebleven. Melkpoeder + 1 en voertarwe +5 werden duurder.

Nuka's

Vanwege het lage aanbod nuka's gaan de prijzen verder omhoog. In het voorjaar jaar zijn er in Duitsland en Nederland altijd relatief weinig kalveren. Ook de krimpende melkveestapel in deze landen speelt een rol in het aanbod.
De nuka-prijzen lijken daarbij weinig verband te vertonen met de huidige vleesprijzen en voerkosten. Kalverhouders rekenen voor dat met de huidige nuka-prijzen het blanke kalfsvlees 5 euro per kg moet opbrengen en rosékalfsvlees 4 euro. Dat is een schril contrast met de huidige prijzen.

Rosévleeskalveren

Jonge en oude rosé blijven op hetzelfde niveau als vorige week. Prijzen liggen op 3,30 tot 3,35 euro per kg met een kleine plus voor de beste koppels. Ook hier is het wachten - en hopen - op het heropenen van de horeca. Startkalveren zijn in prijs gelijk gebleven.

Vleeskalf zwartbont

De markt van blank kalfsvlees verloopt moeizaam zolang de horeca gesloten blijft. Deze week zijn de gemiddelde prijzen verder gedaald naar een nieuwe van 4,25 tot 4,30 euro per kg. Prijzen liggen 20 tot 30 cent onder het niveau van 2018 en 2019.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer