Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De notering van zuivelpoeder is deze week stabiel gebleven. Voertarwe is gedaald met 5 euro per ton naar 315 euro.

Nuka's

De jonge kalveren zijn over de hele linie 10 euro per stuk goedkoper geworden. Met de hoge kostprijs in het achterhoofd willen integraties minder betalen voor de kalveren. Ze worden daarbij geholpen door de hoge kosten voor mestafzet en energie. Hierdoor laten meerdere kalverhouders de stallen leegstaan. Dit betekent direct dat de vraag naar jonge kalveren afneemt en dat de prijs nog verder zal dalen.

Rosévleeskalveren

In het kielzog van de blanke kalveren stijgt ook jong rosé mee. Voor levering week 49 ligt het prijsniveau op 4,20 euro per kg. Voor oud rosé wordt komende week evenveel betaald als deze week, namelijk 4,85 tot 4,90 euro per kg. Het is niet de verwachting dat hier dit jaar nog veel bij komt. Starters zijn wel goedkoper geworden. Ze kosten momenteel 370 tot 375 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Waar andere jaren de prijs van blanke kalveren begin december bepaald is, loopt hij dit jaar nog op. Het huidige niveau van 6,30 euro per kg is een prachtig niveau, maar niet voldoende om de kostprijs te overstijgen. De hoop is enerzijds gevestigd op goedkopere inkoopprijzen (met name van de jonge kalveren) en anderzijds op een nog iets hogere verkoopprijs van het blank kalfsvlees . Het lijkt er op dat die ruimte er is omdat in zowel Frankrijk als Italië zeer weinig slachtrijpe koppels voorhanden zijn. Ook in Nederland houdt het aanbod niet over. Er wordt op dit moment volop geslacht om aan de vraag te voldoen dus de markt zal schoon het jaar uit gaan. Het huidige prijsniveau kan daardoor ook bij de start van het nieuwe jaar gehandhaafd blijven, is de verwachting.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer