Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De licht stijgende lijn op de markt van zuivelpoeders laat zich ook deze week gelden. Deze week is weipoeder 1 euro per 100 kg duurder geworden. Melkpoeder blijft op hetzelfde niveau. Ook voertarwe klimt met 1 euro naar 248 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in prijs gelijk gebleven, maar vanuit integraties is er een flinke druk om het niveau verder te drukken. Er wordt aan kalfsvlees niets gewonnen. Met een lagere inkoopprijs hopen de integraties beter hun rendement te kunnen maken.

Rosévleeskalveren

In de rosémarkt zorgt de TVL-regeling én de hogere prijs voor oud rosé voor wat wanorde. Kalverhouders willen koppels later leveren om aan de regeling mee te kunnen doen waardoor slachterijen moeten schuiven om aan de vraag van vleesinkopers te kunnen voldoen. De prijs van oud rosé blijft op 3,45 tot 3,50 euro per kg. Het prijsniveau is fragiel en gevoelig voor het aanbod koeien en doorschuiven van jonge rosés. De komende weken wordt het aanbod jonge rosés minder waardoor daar wat ruimte ontstaat in de prijs en beide segmenten weer dichter tegen elkaar komen te liggen. Voor komende week gelden er prijzen van 3,35 tot 3,40 euro per kg.

Vleeskalf zwartbont

De markt voor kalfsvlees is niet wezenlijk veranderd. Slachterijen/integraties proberen met leegstand het aanbod laag te houden waardoor de prijs overeind gehouden kan worden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer