Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De notering van de zuivelpoeders lijkt geen grens te kennen: weipoeder + 3 en melkpoeder +5 euro per kg. Het poederpakket voor blanke kalveren is in een jaar tijd met ongeveer 80 cent per kg karkas duurder geworden. Voertarwe blijft gelijk op een niveau van 390 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week ruim 5 euro per stuk duurder geworden. Het aanbod van Nederlandse kalveren is niet groot. De categorie zwartbont 43-47 kg zit rondom 135 euro per stuk. Zwartbonte kalveren van 50 kg zitten op 170 euro per stuk. Met de overkilo's er bij zitten de zware koppels van bv 56 kg al op 190 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

De markt voor rosékalveren is in balans, ondanks dat de laatste TVL-periode ten einde is. Er worden de komende week niet meer koppels aangeboden dan de afgelopen weken. Jong rosé zit op een niveau van 5,00 tot 5,07 euro per kg. Oud rosé op 5,05 tot 5,10 euro per kg. Starters blijven gelijk op een niveau van 313 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs, maar het sentiment in de markt en de kalfsvleesconsumerende landen is niet slecht. Of de 6 euro per kg gehaald wordt richting Pasen is de vraag, maar een kleine plus op de huidige notering wordt nog wel verwacht. Contractgevers maken zich wel zorgen om de zuivelgrondstoffen die in prijs omhoog schieten. Kostprijsvoorspellingen van koppels die op dit moment gehouden worden, komen al boven de 6 euro per kg. Richting de slachterijen ligt er een grote opgave om dit prijsniveau de komende maanden waar te maken.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer