Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn in prijs gedaald.

Nuka's

De jonge Nederlandse stierkalveren zijn met ruim 10 euro gestegen tot een niveau van 105 a 100 euro per stuk (43-47 kg). De categorie 50+ nuka's zijn vanaf 152 euro per stuk te koop.

Rosévleeskalveren

Naar rosékalfsvlees is ook minder vraag. Dit wordt met name ingegeven door de aanstaande voorjaarsvakanties waardoor er vooral aan grotere keukens zoals bedrijfskantines en instellingen minder wordt verkocht. Jong rosé daalt komende week met 3 cent per kg naar een prijs van 3,70 euro (incl. BTW). Oud rosé staat ook onder druk aan de verkoopkant maar gezien het lage aanbod blijft de prijs van 3,55 (incl. BTW) ook komende week nog overeind.

Vleeskalf zwartbont

Het kalfsvlees daalt ook deze week met 5 cent per kg. De totale daling dit jaar komt daarmee uit op 10 cent. Dat is jammer, maar in vergelijking met andere jaren is de daling in 2020 minimaal. In 2019 hadden we half februari een daling van 45 cent per kg achter de rug. De verwachting is ook dat de prijs dit jaar veel minder daalt dan andere jaren. In zowel Italië als Frankrijk zijn relatief weinig slachtrijpe kalveren en is de gemiddelde leeftijd aan de jonge kant. De vraag naar Nederlands kalfsvlees is dit jaar relatief beter dan andere jaren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer