Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft relatief goedkoop. Melkpoeder maakt echter weer een sprongetje naar 217 euro per 100 kg (+7 euro). De verhouding tussen weipoeder/melkpoeder is ondertussen opgelopen naar 1 : 3,5. In het verleden was de verhouding 1 : 2,5. De lage weipoederprijs komt vooral door de varkenspest in Azië. Daardoor wordt gaat er minder weipoeder naar landen in deze regio en blijft er druk op de notering in Europa.

Nuka's

De jonge kalveren zijn in Nederland stabiel gebleven. Voor de markt in Purmerend is de lage prijs van de nuka's reden om geen notering af te geven. Leeuwarden heeft ook enkele weken geen prijzen genoteerd maar heeft dit vorige week weer opgepakt, zij het zonder het aantal kalveren te publiceren. Deze week zijn in Leeuwarden echter weer zowel de nuka-prijzen als de aantallen gepubliceerd.

Rosévleeskalveren

De rosés noteren deze week stabiel. Er is voldoende aanbod dat de prijs stabiel houdt. Jonge rosés kunnen daarom niet de stappen omhoog zoals het kalfsvlees. Voor jong rosé schommelen de prijzen komende week tussen de 3,48 en 3,52 euro per kg (inclusief BTW). Oude rosés worden komende week verkocht voor prijzen tussen de 3,32 en 3,37 euro per kg (inclusief BTW).

Vleeskalf zwartbont

De notering van het kalfsvlees gaat deze week met een paar cent omhoog omdat de afzet goed loopt. Vooral de verkopen naar Italië gaan goed. Daar zijn de hele maand september relatief weinig dieren geslacht.
Het onderdeel dat de laatste maand het meest in prijs gestegen is, is het voorvlees. Dit deel behelst ongeveer 40 procent van het kalf en is in prijs gestegen van gemiddeld 2,30 euro per kg in de zomer naar 3,30 euro per kg nu. Ook de bijproducten stijgen goed door. Het kalfsvel – dat het laatste half jaar in prijs is gedaald – lijkt op het huidige niveau van ongeveer 55 euro per stuk te stabiliseren. Al met al is de markt niet slecht voor het kalfsvlees. Als ook nog de huidige leegstand van vier weken zijn rol gaat vervullen, moet de prijs van het kalfsvlees zich later in het jaar verder kunnen verbeteren.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer