Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Melkpoeder plust nog met 6 euro per 100 kg terwijl weipoeder 3 euro goedkoper wordt. Voertarwe blijft op 375 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week in prijs gelijk gebleven. Komende week gaat dit echter veranderen. Gezien de hoge kostprijs en lage winstmarge bij met name de blanke kalveren, moet de nuka-prijs naar beneden. Integraties zullen alles op alles zetten om dit voor elkaar te krijgen. Streven is om aan het eind van deze maand 30 tot 40 euro minder te betalen.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés blijven komende week op een niveau van 5,00 tot 5,05 euro per kg. Oud rosé heeft nog last van het grote aanbod. Dit zal nog enkele weken aanhouden. De prijs daalt komende week naar 4,85 tot 4,90 euro per kg. Positief is dat het aanbod koeien afneemt en runderslachterijen deze week ook weer meer rosés hebben geslacht. Dit helpt om het aanbod weg te werken waardoor de prijs van de oude rosés ná komende week waarschijnlijk op dit niveau gehandhaafd wordt.

Starters zijn wel duurder geworden. Ze worden verkocht voor prijzen tussen 365 en 370 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van blanke kalveren is deze week gelijk gebleven. Het lijkt er op dat die voorlopig ook niet verder daalt. Dat is positief nieuws omdat de kostprijs op een hoog niveau ligt en er weinig rendement wordt gemaakt.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer