Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder blijft stabiel op 64 euro per 100 kg. Melkpoeder is 2 euro per 100 kg duurder geworden. Met de nieuwe oogsten in aantocht daalt de notering van voertarwe met 13 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week 5 euro per stuk duurder geworden. Gezien de dalende kalfsvleesprijzen neemt de animo van inkopers af om nog meer te betalen. De top lijkt hiermee bereikt.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is de situatie ongewis. Waar kleinere partijen nog praten over prijzen tussen 5,15 en 5,20 euro per kg, laat de grootste marktpartij (VanDrie Group) een duidelijk signaal los voor leveringen komende week: 5,00 voor jong en oud. Vanwege krapte in het aanbod en concurrerende inkopers, hebben rosékalverhouders de laatste maanden met 5,20 euro per kg een mooie prijs ontvangen voor hun dieren. Van de andere kant waren de marges voor slachterijen daardoor lager. Omdat er niet meer kalveren worden ingekocht dan er ook verkocht kunnen worden, is het voor kalverhouders deze week kiezen: leveren tegen de genoemde prijs of wachten met leveren in de hoop dat er komende weken toch iets meer betaald wordt. Los van het signaal van VanDrie Group zal de werkelijke uitbetaalprijs komende week wel boven de 5,00 euro liggen, is de verwachting. De Kalverhouder noteert derhalve 5,10 voor zowel jong als oud rosé.
Starters zijn 5 euro per stuk duurder geworden en kosten nu 380 tot 385 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

Blank kalfsvlees is voor de vijfde week op rij goedkoper geworden. Deze week ging er 5 cent per kg vanaf met een gemiddeld niveau van 6,00 tot 6,05 euro per kg. De afzet van kalfsvlees loopt terug door de naderende zomer. Vooral de luxe onderdelen van het kalf gaan moeizaam weg en tegen lagere prijzen. Dat er minder kalfsvlees verkocht wordt, is ook te zien aan de rondeduur die opgelopen is naar gemiddeld 28 weken. Slachterijen kunnen vanaf nu niet meer teren op een korte rondeduur en passen de prijs aan om toch voldoende afzet te behouden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer