Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De poederprijzen blijven stijgen. Melkpoeder stijgt al langer maar nu heeft ook weipoeder de smaak te pakken. Melkpoeder is sinds half juli 20 procent duurder geworden, weipoeder vanaf begin september 10 procent. Ook de voertarwe laat een opwaartse tendens zien en stijgt met 2 euro tot 189 euro per ton.

Nuka's

Het aanbod jonge kalveren in Nederland is niet veel veranderd maar toch worden er hogere prijzen betaald. De luxe kalveren (50+) zijn gestegen met ongeveer 10 euro. De categorie 43-47 kg is 5 euro per stuk duurder geworden.

Rosévleeskalveren

De markt van jonge rosés is gunstiger. Prijzen die komende week betaald worden liggen tussen de 3,50 - 3,55 euro (incl. BTW) en hier en daar iets er boven. Er komt ruimte voor een verdere verhoging. Oud rosé loopt moeizamer. De prijs blijft komende week stabiel op 3,30 tot 3,35 euro per kg (incl. BTW).

Vleeskalf zwartbont

Weinig slachtrijpe kalveren in zowel Italië, Frankrijk en Duitsland laat de prijs van het kalfsvlees in Nederland verder stijgen. Deze week is er 7 cent per kg bijgekomen. Sinds half augustus is de notering met ruim 80 cent omhoog gegaan: een unicum in de laatste decennia. De prijsstijging is ook hard nodig om de duurdere kalveren te compenseren die in april zijn opgezet. Deze kalveren waren 30 euro duurder dan bijvoorbeeld in januari en februari. Ook is het voerpakket de laatste maanden duurder geworden. Omdat de nuchtere kalveren op dit moment goedkoop opgezet kunnen worden, heeft de betaalrekening van contractgevers en vrije kalverhouders een rooskleuriger aanzicht. Maar de prijsstijging van de laatste maanden is onvoldoende om dit jaar met winst af te sluiten. Daarvoor zijn de prijzen te lang slecht geweest.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer