Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe daalde deze week met 3 euro naar een niveau van 252 euro per ton. Melkpoeder bleef in prijs gelijk, terwijl weipoeder 1 euro per 100 kg duurder werd.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week wederom duurder geworden met 5 tot 10 euro per kalf.

Rosévleeskalveren

De prop blanke kalveren speelt ook de rosémarkt parten. De vraag naar rosékalveren is namelijk minder bij slachterijen die ook (of vooral) blanke kalveren slachten. Van de andere kant is er vanuit de (kleinere) slachterijen - die zich alleen richten op rosés - veel vraag. De prijzen die betaald worden lopen daarom uiteen van 3,50 tot 3,65 euro per kg voor zowel jong als oud rosé. De Kalverhouder noteert derhalve voor beide categorieën een prijs van 3,60 euro per kg voor levering komende week. Starters kosten 270 tot 275 euro per stuk (+10).

Vleeskalf zwartbont

Er zijn nog steeds veel koppels slachtrijpe blanke kalveren van dertig weken waardoor de prijs deze week niet verder omhoog is gegaan. Normaal werken slachterijen toe naar een rondeduur van 26 weken voordat de zomer echt begint. Er moet dus nog goed doorgeslacht worden om het aanbod in balans te brengen met de zomerse vraag naar kalfsvlees.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer