Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De voergrondstoffen schieten omhoog. Na een stijging van 5 euro per ton, knalt de voertarwe deze week door met 7 euro per ton naar een niveau van 234 euro. Ook weipoeder (+2 euro) en melkpoeder (+3 euro) blijven de stijgende lijn vasthouden.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gelijk gebleven in prijs. Kalverhandelaren willen de prijzen laten stijgen, maar de integraties houden de poot stijf en betalen niet meer. Er is te veel onzekerheid in de markt als gevolg van de coronacrisis (een zeer besmettelijke virusvariant, langere lockdown) dat integraties niet meegaan in een prijsstijging.

Rosévleeskalveren

De jonge rosés maken een pas op de plaats. Prijzen liggen komende week wederom tussen de 3,40 en 3,50 euro per kg. Slachterijen die niet meer slachten dan ze aan de afzetkant kunnen verkopen, betalen de maximale prijs uit. Partijen waarbij het aanbod uit de eigen houderij groot is, betalen minder. De vrije handelspartijen hebben het zwaar. Omdat ze geen eigen slachterij hebben, moeten ze in deze markt met de prijs naar beneden om de dieren geslacht te krijgen. Doorschuiven van koppels jong rosé naar oud rosé is op dit moment wellicht een goede keuze. Het beperkt aanbod van oud rosé en het verwachte lage aanbod van koeien, zet de signalen op groen voor hogere prijzen van de oude rosés voor over enkele weken. 3,20 tot 3,25 euro per kg wordt komende week overal in de markt betaald. Een hogere prijs is daarna zeker mogelijk.

Vleeskalf zwartbont

Het aanbod is redelijk groot en de luxe onderdelen lopen niet zo best. Tel daar bij op dat het ingevroren kalfsvlees gedoseerd op de markt wordt gebracht en een prijsverhoging is niet meer aan de orde. Om de notering verder op te stuwen zal het aanbod af moeten nemen.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer