Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Daar waar de voertarwe in prijs gelijk is gebleven, zijn de zuivelpoeders duurder geworden. Het totale voerpakket is sinds januari met ruim 15 procent gestegen waardoor de kostprijs flink is toegenomen en de marges minimaal zijn.

Nuka's

De jonge kalveren zijn verder in prijs gestegen. Categorie 43-47 kg zit op ongeveer 125 euro per stuk ex btw en de categorie 50+ kosten van 155 euro per stuk.

Rosévleeskalveren

Voor de rosés is de situatie hetzelfde: ook hier komen er meer bestellingen. Daarnaast neemt het aanbod van jonge rosés in juni af. Er lijkt daardoor ruimte te ontstaan voor een prijsstijging. Voor komende week zitten jong en oud rosé op een niveau van 3,30 tot 3,35 euro per kg. Starters zijn 5 euro per stuk duurder geworden.

Vleeskalf zwartbont

De prijsdaling van het blanke kalfsvlees is tot stand gebracht. Prijzen liggen tussen de 4,05 en 4,10 euro per kg. De ondertoon bij slachterijen is zelfs positief: meer en meer gaan de horeca open en de bestellingen van blank kalfsvlees nemen duidelijk toe. Hopelijk biedt dit perspectief voor de prijsvorming in juni.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer