Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is in prijs gelijk gebleven. Melkpoeder daalde met 2 euro per 100 kg. Voertarwe ging met 6 euro per ton onderuit naar een niveau van 252 euro.

Nuka's

"

Het sluiten van een controlepost voor Ierse kalveren in het Franse Cherbourg, zorgt voor veel onrust in Ierland en het vasteland. Ierland zit midden in het afkalfseizoen en wil een deel van de jonge stiertjes verkopen om later de eigen vleesmarkt niet te overvoeren. Het resultaat van de sluiting is dat de kalverprijzen in Ierland dalen. Voor Nederland betekent de sluiting van één van de controleposten een kleinere aanvoer van Ierse kalveren. Daarnaast is op donderdag 30 en vrijdag 31 maart de kalverhandel naar het vasteland stil komen te liggen vanwege stormachtig weer op de Keltische Zee en Het Kanaal, waardoor en geen schepen met jonge kalveren uitvaren. Samen met het lage aanbod kalveren in Nederland en Duitsland is hierdoor de prijs van jonge kalveren in Nederland gestegen met gemiddeld 5 euro per kalf. De

Rosévleeskalveren

De strategie voor de afzet van blank vlees geldt eveneens voor jong rosé. Ook hier worden goede volumes verkocht en blijft de prijs van 5,20 euro per kg komende week gehandhaafd. Bij oud rosé is voor levering komende week - net als vorige week - een kleine plus te noteren. Prijzen liggen tussen de 5,15 en 5,25 euro per kg. Een krap aanbod aan slachtrijpe dieren én daardoor concurrentie tussen inkopers, zorgt voor dit prijspeil. Als het aanbod toeneemt is het maar zeer de vraag of het niveau gehandhaafd blijft. Een deel van de inkopers vindt zelfs de onderkant van de prijs aan de hoge kant.

Vleeskalf zwartbont

Met Pasen in aantocht verloopt de afzet van blank kalfsvlees zeer goed. Slachterijen kiezen voor volumes en behoud van afzetmarkten in plaats van het uiterste uit de opbrengstprijs te persen. Met deze strategie blijft de rondeduur kort en kan ook na Pasen het huidige hoge prijspeil gehandhaafd blijven.
Normaal gesproken laat de prijs na Pasen een veer, maar de verwachting is nu dat de 6,30 euro per kg de hele maand april betaald kan worden, zelfs tot in mei. Dan raakt Pinksteren (28 mei) weer in beeld wat ook voor een extra aankoopimpuls zorgt. Kortom: nu voldoende grote volumes afzetten moet de opbrengstprijs zo lang mogelijk op niveau houden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer