Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Voertarwe (-2) en melkpoeder (-4) zijn goedkoper geworden. Weipoeder is in prijs gelijk gebleven.

Nuka's

De jonge kalveren naderen hun prijspiek. Kalveren die nu worden opgezet, kunnen mee in de kerstverkopen in december. Daarnaast zijn er de eerste signalen dat het aanbod jonge kalveren toeneemt. Het lage aanbod van de afgelopen maand heeft onder andere te maken met de hete zomers van de afgelopen jaren waardoor er minder koeien in augustus drachtig worden.


Rosévleeskalveren

Ook de rosés zetten zoals verwacht nog een stap omhoog. Jong rosés - levering week 25 - brengen 3,70 tot 3,75 euro per kg op. Oud rosés zit op een niveau van 3,65 tot 3,70 per kg. Ook hier is er bij slachterijen alles op gericht om het prijsniveau in de zomer vast te houden. Starters zijn wel duurder geworden. Die zitten af stal op een niveau van 285 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De blanke kalveren stijgen opnieuw. Deze week is er gemiddeld 5 cent per kg bijgekomen. Het aanbod blanke kalveren vanuit handelaren wordt minder waardoor slachterijen mogelijkheden zien de prijs aan de afzetkant omhoog te duwen. Inzet van slachterijen is om deze zomer het huidige prijsniveau minimaal te handhaven.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer