Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

Weipoeder is ook deze week 3 euro per 100 kg goedkoper geworden, terwijl melkpoeder gelijk bleef in prijs. Voertarwe blijft ook op een niveau van 240 euro per ton.

Nuka's

De jonge kalveren zijn deze week gemiddeld 10 euro per stuk goedkoper geworden. Het aanbod neemt toe en contractgevers willen zo snel mogelijk van dit hoge prijsniveau af omdat ook de voerkosten zeer hoog zijn.

Rosévleeskalveren

Hoewel er komende week dezelfde prijzen betaald worden voor de jonge rosés (3,70 per kg), is de ondertoon positief. Het aanbod blanke kalveren neemt af waardoor er extra ruimte ontstaat voor jong rosé.

Oud rosé heeft het lastig met de sluiting van Gosschalk, die ook komende week van kracht is. Andere slachterijen nemen het aanbod koeien over, maar dat betekent dat de vraag naar oud rosé uitblijft. Van de aangeboden koppels wordt slechts een gedeelte afgenomen en in sommige gevallen blijven de dieren nog een extra week staan. Voor komende week worden er prijzen betaald van 3,60 per kg: 3 cent minder dan afgelopen week. Een verdere prijsdaling is niet te verwachten. De hoop is dat slachterij Gosschalk na volgende week (week 30) weer mag slachten.

Starters stijgen nog met 3 euro per stuk, maar verdere verhogingen zitten waarschijnlijk niet meer in het vat.

Vleeskalf zwartbont

Blanke kalveren zijn deze week gelijk gebleven. Wel neemt het aanbod slachtrijpe kalveren af. Slachterijen zien daardoor mogelijkheden om in de komende weken een prijsverhoging door te voeren. Dat is zeer ongebruikelijk: normaal blijft de prijs in juli op het zomers dieptepunt en stijgen prijzen vanaf half augustus.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer