Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De zuivelpoeders zijn gelijk gebleven in prijs: 82 euro voor weipoeder en 253 euro voor melkpoeder, alles per 100 kg, exclusief BTW. Voertarwe is deze eerste week van januari onder de 300 euro gezakt. Er is 10 euro van de notering afgegaan. De prijs ligt nu op 295 euro per ton, exclusief BTW.

Nuka's

De jonge kalveren hebben de neiging om duurder te worden. Omdat Duitse melkveehouders de dieren minimaal vier weken op het bedrijf moeten houden, komen er tot week 3 weinig Duitse kalveren op de markt. Dit heeft als gevolg dat de vraag naar Nederlandse kalveren de komende weken groter zal zijn. Deze week is dat al merkbaar in de prijs. Gemiddeld zijn de jonge kalveren 2 euro per stuk duurder geworden.

Rosévleeskalveren

Er is veel vraag naar oud rosé. Sommige partijen doen momenteel aan voorinkoop en spreken met kalverhouders een vaste prijs af waarvoor ze de koppels in januari inkopen. Deze prijzen liggen zelfs boven de 5,05 euro per kg. Of deze prijs de komende weken waargemaakt kan worden is nog maar de vraag. De hogere prijzen die hiervoor geboden worden hebben wel invloed op reguliere prijs van oud rosé. Die gaat wederom met 5 cent naar boven naar 5 euro per kg. Jong rosé blijft op een niveau van 5,20 tot maximaal 5,22. Ook de starterprijs blijft stabiel op 367 euro per stuk.

Vleeskalf zwartbont

De afzet van blank kalfsvlees loopt goed. Het jaar 2022 is 'schoon' opgeleverd dus er zit geen druk op het aantal slachtrijpe koppels. Slachterijen kunnen het aanbod afstemmen op de vraag uit de markt en zo het huidige prijsniveau in de benen houden.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer