Marktberichten

Melkpoeder/weipoeder/voertarwe

De poederprijzen schieten omhoog. Weipoeder komt voor het eerst sinds 2014 weer boven de 100 euro per 100 kg. Melkpoeder stijgt met 4 euro naar een niveau van 242 euro per 100 kg. Hoewel voertarwe met 8 euro per ton goedkoper is geworden. Blijft het voerpakket van de kalveren duur. Het prijsverschil tussen traditionele grondstoffen en alternatieve stromen is groot waardoor leveranciers van kalvermelkpoeders sleutelen aan de samenstellingen van rantsoenen.

Nuka's

De jonge kalveren blijven op hetzelfde niveau. Wel zijn er deze week voor het eerst meerdere vrachten Ierse kalveren gearriveerd. De vraag uit Spanje naar Ierse kalveren neemt af waardoor de prijs gedaald is en de dieren interessant worden voor de Nederlandse markt. Ierse kalveren arriveren voor prijzen tussen 115 en 120 euro per stuk. 10 tot 15 euro boven de prijs van Nederlandse kalveren. Vanwege de goede kwaliteit en zorgeloze opstart zijn de Ierse kalveren gewild bij kalverhouders en integraties.

Rosévleeskalveren

Bij de rosékalveren is het krappe aanbod dat de prijs in de benen houdt. Prijzen voor jong rosé liggen tussen 3,45 en maximaal 3,50. Oud rosé zit op 3,50 euro per kg. Starters zijn deze week op een niveau gebleven van 240 euro per stuk, maar het aanbod is laag waardoor een prijsstijging de komende weken voor de hand ligt.

Vleeskalf zwartbont

De prijs van blanke kalveren sukkelt met kleine stapjes naar beneden. De vraag is redelijk stabiel, maar sommige vleesonderdelen worden goedkoper, zoals de lever. Hierdoor neemt de totale opbrengst van het karkas af. Prijzen liggen tussen de 4,40 en 4,45 euro per kg.

Agenda

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland

Meer agenda

De Stoppersregeling

Alle antwoorden op veel gestelde vragen

Klik hier

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zaterdag
  18° / 11°
  70 %
 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
Meer weer